AKTUELNO

Fudbaleri Partizana igraju od 14 časova na svom terenu protiv TSC u utakmici trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije.

Drugo poluvreme: Partizan - TSC 4:1

71' -Ušla je jedna visoka lopta prema golu Partizana, Popović je propustio misleći da ide u gol-aut ali tako nisu milisli igrači TSC, a ni sudija Milić pa se akcija nastavila, srećom po crno-bele bez opasnosti po njihov gol.

69'- Pokušava Đakovac sa distance, veoma jako i precizno, Popovič je izvrsno reagovao pa nema promene rezultata.

66' - Traže cerno-beli novi gol. Lopta je posle udarca Miletića jednim delom prešla gol-liniju, ali je posle višeminutnog pregleda snimka iz VAR sobe stigao signal da nije celim obimom bila iza linije.

62' - GOL!!! Majstorija Natha i Lazara Markovića koji su odigrali dupli pas i izbacili pola odbrane TSC. MArković je zatim uposlio Jovića na drugoj stativi a mladi napadač crno-belih uneo loptu u gol.

53'- Pokušava Lazar Marković sa ivice peterca. Savladao je Filipovića, ali lopta odlazi pored gola.

Bio je ovo prvo gol beka Partizana od povratka u crno-beli tabor.

48' - Idealan početak drugog dela utakmice za domaće. Aleksandar Miljković se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala i u velikoj gužvi iz neposredne blizine uspeo da savlada Filipovića.

46' - Počelo je drugo poluvreme na stadionu u "Humskoj".

Kraj prvog poluvremenaPola sata gledali smo fudbalsku uspavanku na stadionu Partizana, a onda je usledio šok za malobrojne navijače domaćih i radost za desetak pristalica gostujućeg tima - katastrofalna greška Miloša Jojića koju koristi Vukić za vođstvo TSC.

Samo nekoliko minuta kasnije, opet je Jojić izgubio loptu kao poslednji igrač, ali je Popović spasao crno-bele. Pet minuta pre kraja utakmice, vidno ljuti trener Partizana Aleksandar Stanojević izveo je iz igre Jojića i Vujačića i to u trenucima kad se Natho spremao za izvođenje slobodnog udarca iz koga je poravnao rezultat.

Taj gol probudio je celu ekipu pa je Partizan već u sledećem napadu stigao do preokreta, iako je gol Rikarda morao da čeka verifikaciju iz VAR sobe. Utisak je da ni Rikardo ni Menig nisu bili u ofsajdu i da je odluka video asisten(a)ta da priznaju gol bila ispravna.

Prvo poluvreme

42' - Rikardo Gomeš postiže 24. gol u sezoni, koji je poništren zbog ofsajda, ali VAR je preinačio odluku, utisak je ispravna odluka video asistencije.

40' - G O L!!! Natho je majstorski izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora posle faula nad Rikardom. Stigli su crno-beli do izjednačenja, ali trener Stanojevićje vidno nezadovoljan.

40' - Dvostruka izmena Aleksandra Stanojević. iz igre je izašao krivac za vodeći gol TSC Miloš Jojić a menja ga Lazar Marković.

37' - Lepa kontra TSC otišla je u nepovrat jer je Ratkov previše komplikovao.

35 '- Nova greška Jojića umalo da košta Partizan. Srećom, Popović je bio dobro postavljen pa rezultat ostaje nepromenjen.

34' - Vodeći gol gostiju kao da je malo probudio crno-bele. Lepo je prošao Menig po levom krilu, ali nije dobro uposlio Rikarda, koji je ipak pokušao glavom da ugrozi Filipovića.

31' - GOL !!! Vodi TSC posle velike greške odbrane Partizana! Stefan Vukić kaznio je uspavanu igru domaćeg tima.

21' - Mihajlo Banjac je najagilniji u gostujućoj ekipi, baš kao što je bio pre nekoliko dana u duelu protiv Crvene zvezde. Za smo pet minuta nad njim su igrači Partizana napravili tri prekršaja zbog čega su jaljvne opomene dobili Menig i Zdjelar.

15' - Ukazuje se pomoć Terziću sada. Partizanovog tinejdžera napucala je lopta u lice pa mu je krenula krv iz nosa.

11' - Prilika za Partizan, Filipović je za svaki slučaj intervenisao iako je signalizirana ofsajd pozicija Vujačića.

8' - Došlo je do prekida posle sudara Nemanje Miletića i Ratkova. Štoper Partizana je u duelu ostao bez vazduha, lekarske ekipe bile su pžspremne za intervencju, ali igra se nastavila a oba igrača su dobro.

5' - Evo i prvog kornera, izveli su ga gosti sa leve strane, ali lopta je završila na drugom kraju terena.

3' - Prvi udarac na gol izveo je Jojić. Lopta je otišla daleko od gola Filipovića, a utisak je da je vezista crno-belih imao i boljih rešenja, recimo da uposli Miljkovića koji je bio sam na desnom krilu.

1' - Počela je utakmica, prvi napad izvode gosti.

UOČI MEČA

Crno-beli zaostaju dva boda u trci sa Crvenom zvezdižom za naslov prvaka Srbije i samo pobeda im ostavlja nadu da će stići večitog rivala do kraja plej-ofa.

Poznati su i sastavi za ovaj meč. Trener Partizanan Aleksandar Stanojević opredelio se za sledećih jedanaest:

Popović, Miljković, Vujačić, Miletić, Lutovac, Natho, Zdjelar, Jojić, Menig, Terzić, Rikardo.

S druge strane, trener gosti iz Bačke Topole, Žarko Lazetić, izvešće sledeći tim:

Filipović, Varga, Stojković, Vukić, Banjac, Antonić, Stanojev, Petrović, Đakovac, Ratkov, Bočkaj.

Partizan je u poslednjem odmeravanju snaga slavio sa 2:0.

Autor: