AKTUELNO

Dodelom godišnjih nagrada, Pozorište na Terazijama danas je obeležilo svoj Dan i 68. rođendan.

Direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja istakao je da je ova godina bila jedna od najuspešnijih u protekle dve decenije, koliko je on, na različitim pozicijama, u tom teatru.

On je pomenuo dva velika hita: "Mister Dolar" - prvi mjuzikl po delu Branislava Nušića i "Fantom iz opere" - jedan od tri najveća mjuzikla svih vremena i u šali dodao da njihov blagajnik već više od dve sedmice sedi besposlen, jer su sve karte prodate još početkom meseca.

- Tajna našeg uspeha je u kolektivnom radu i dobroj atmosferi. Svi se maksimalno trude i otuda rezultati - rekao je Đaja.

Godišnje nagrade za 2017. godinu dobili su Slobodan Stefanović za ulogu Fantoma i Mirjana Matić za ulogu Kristin, kao i dirigent Vesna Šouc i kostimograf Tatjana Radišić za rad na "Fantomu iz opere".

Isto priznanje dobili su reditelj "Mister Dolara" Vladimir Lazić, kompozitor Ninoslav Ademović, koreograf Milica Cerović i glumci iz te predstave Dušica Novaković (za lik Koke Koviljke Jurišić) i Miroljub Turajlija (za lik Sime Jeremića).

Na svečanosti je dodeljeno više Zahvalnica za izuzetan doprinos radu Pozorišta na Terazijama, a među dobitnicima su Željko Mijanović, Nikola Bulatović, Marta Hadžimanov, Milan Antonić, Marko Gvero, Nataša Piale...

Tokom ove godine ansambl Pozorišta na Terazijama izveo je 143 predstave pred oko 60.000 posetilaca.

#Nagrada

#Pozorište

'