AKTUELNO

Bili su zaljubljeni još od detinjstva, a večnali se nakon rata 1945. godine.

Bračni par koji je proveo u braku preko 70 godina umro je, verovali ili ne, u razmaku od samo četiri minuta.

Heroj Drugog svetskog rata Wilf Rusel (93) preminuo je u domu za stare 29. marta oko 6:50 ujutru. Neverovatno, ali njegova žena Vera (91) koja je od njega bila udaljena oko 4,8 kilometara umrla je istog jutra oko 6:54 sati.

Wilf se borio u Italiji i Severnoj Africi tokom Drugog svetskog rata, a u dom za stare je smešten nakon što mu je prošle godine ustanovljena demencija.

Rođaci kažu da je Verino zdravlje počelo da se pogoršava nakon što njen suprug više nije bio sposoban da je prepozna tokom posete. Ona je primljena u bolnicu ovog januara, a preminula je ne znajući da je njen muž umro nekoliko trenutaka ranije, prenosi Avaz.

Bili su zaljubljeni još od detinjstva kada su imali samo 16 i 18 godina, a venčali su se posle rata 5. septembra 1945. godine.

Unuka Stefani (44) kaže da je njenom dedi dijagnostikovana demencija pre godinu i da je morao da bude smešten u dom gde su brinuli o njemu.

– Moja baka je skoro otišla da ga vidi, ali on je nije prepoznao, pa je njeno stanje krenulo da se pogoršava. Mislim da je čekala da ode. Srce joj je bilo slomljeno – rekla je ona.

#Brak

#Partner

#Smrt

'