AKTUELNO

Britanskom glumcu Rejfu Fajnsu večeras je u Sava Centru, u okviru 47. Festa, uručen "Beogradski pobednik" za dosadašnje stvaralaštvo.

Pre projekcije filma "Bela vrana", koji je Fajns delom snimao u Beogradu, slavnom glumcu i reditelju priznanje je uručio gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

- Ovaj Pobednik nije potvrda samo pečata koji je Rejf Fajns dao svetskoj kinematografiji, već i zahvalnost za promovisanje Beograda i Srbije kao lokacije i partnera za snimanje filmova. Hvala Vam na prijateljstvu - rekao je Karl.

Fajns je, zahvalivši na nagradi, rekao da mu je teško da opiše kako se oseća primajući “Beogradskog pobednika”.

Foto: Tanjug

- Bio sam srećan što sam mogao da snimim dva filma u vašoj zemlji i u ovom gradu. To su priče vrlo bliske mom srcu, ali ne bih uspeo u tome bez pomoći vašeg grada, vlade i filmske zajednice - rekao je Fajns.

- Srbija i Beograd i filmska zajednica, njihov talenat i podrška, omogućili su da ovaj film i ja budemo večeras ovde. Uživajte u filmu i hvala vam - dodao je on.

Fajns je uvek rado viđen gost Beograda i dugogodišnji prijatelj Festa.

Pre "Bele vrane" u Beogradu je snimao film "Koriolan", svoj rediteljski debi, a režirao je još i film "Nevidljiva žena".

Oba filma su prikazana na Festu, kao i "Čitač" Stivena Dardlija, u kome igra glavnu ulogu, pa je te 2009. Fajns i otvorio Fest, da bi 2017. dobio i srpski pasoš.

#Beograd

#Fest

#Rejf Fajns

'