AKTUELNO

U Skupštini grada Beograda večeras je upriličena svecanost povodom dodele tradicionalne nagrade "Beogradski pobednik", a nagradu za natprosečne rezultate u poslovanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u prethodnoj godini dobilo je devet kompanija.

Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda, dodelila je večeras i godišnju nagradu "Poslovni čovek godine" i "Poslovna žena godine", zatim "Plaketu" za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda, "Povelju" za jubilej i značajne poslovne poduhvate kao i nagradu "Za životno delo".

Godišnju nagradu "Beogradski pobednik" za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini, dobili su AIK Banka, Društvo za konsalting i reviziju KPMG, Službeni glasnik, Tehnomanija, preduzeće Telegroup, Termovent, JKP Gradske pijace, Soko Štark, Kompanija Prva "ISKRA" - Namenska, iz Bariča.

Potpredsednik PKS Milovan Kocić, istakao je na svečanosti u Skupštini grada da su kompanije koje su dobile nagradu, ponos ne samo Beograda već i cele zajednice.

- Dobitnici nagrade su ponos ne samo Beograda već i ponos cele naše zajednice, oni su nosioci razvoja i Beograda ali i cele srpske privrede - istakao je Kocić.

Titula "Poslovni čovek godine" za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini pripala je Dušanu Peroviću iz firme "Termovent komerc", a nagradu "Poslovna žena godine" ponela je Danka Selić, generalni direktor Beogradskog sajma. Sajmu je takođe pripala i svečana "Povelja" povodom jubilarnih godišnjica i značajnih poslovnih poduhvata.

- Cilj dodele ovih nagrada nije samo da oni koji su to zaslužili dobiju nagrade, već pre svega da pokažemo javnosti da promovišemo rad i znanje i rezultate koji su primećeni i koji treba da posluže kao ugled svima - rekao je v. d. direktora PKS-Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i podsetio da ova poslovna zajednica okuplja preko 120.000 privrednih subjekata u Srbiji.

"Plaketu" za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda u protekloj godini dobilo je preduzeće za marketing u ugostiteljstvo K-HOTELS, Hotel "Square nine".

- Razvoj privrednog ambijenta u Beogradu znači i razvoj privrednog ambijenta u celoj Srbiji. Naša prestonica mora da nastavi da se razvija jer je to način da naša cela zemlja ide napred. Za ubrzani privredni i opšti napredak društva neophodno je uspostavljanje čvrste saradnje između države i privrede - rekao je zamenik gradonacelnika Beograda Andreja Mladenović.

Direktorka Službenog glasnika, Jelena Trivan, povodom dobijanja ove prestižne nagrade rekla je da je ovo priznanje kruna rada tog preduzeća u prethodnoj godini, koju su obeležili kao jedno od najprofitabilnijih javnih preduzeća.

- Već sada mogu da kažem da ćemo i ovu godinu koja se bliži kraju završiti sa podjednako dobrim rezultatima i sa rastom prihoda višestruko većim nego prethodnih godina. Ponosna sam na sve što je Službeni glasnik učinio i što kontinuirano radi na polju razvoja kulture u Srbiji, ali i što značajno doprinosi uspešnosti privrede, za šta je uostalom, dokaz i ovo priznanje - rekla je Trivan.

Sa tradicijom od više od dva veka, a polazeai od svoje osnovne delatnosti, objavljivanja "Službenog glasnika RS", u okviru koga se objavljuju zakoni, propisi i drugi akti, preduzeae se razvilo u jednu od najznaeajnijih izdavačkih kuća.

Godišnja nagrada "Za životno delo" pripala je profesoru Slobodanu Zečeviću i modnom kreatoru Aleksandru Joksimoviću.

Nagrada "Beogradski pobednik" dodeljuje se od 1985. godine, a za više od trideset godina, ovaj dokaz uspešnog poslovanja, ponelo je oko 200 privrednih društava i 70 preduzetnika, pojedinaca i institucija.

#Beograd

#Nagrada

'