AKTUELNO

Servisne informacije u prazničnim danima.

MUP će snimati novogodišnje manifestacije u Beogradu!

Foto: Tanjug

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, u skladu sa članom 52. Zakona o policiji, snimaće i fotografisati učesnike novogodišnjih manifestacija u Beogradu. Kako je saopštio MUP, to se odnosi na manifestacije, od kojih su osam muzičke, koje se od 29. do 31. decembra, kao i 1. januara 2017. godine organizuju na području Beograda povodom dočeka Nove godine.

OVE ULICE ĆE BITI ZATVORENE: Za praznike izmenjen režim saobraćaja u Beogradu!

Foto: undefined

Zbog gradskog dočeka Nove godine i Ulice otvorenog srca pojedine linije će saobraćati izmenjeno. Tokom održavanja gradskog dočeka Nove 2017. godine na platou ispred Skupštine Srbije 30. decembra od 18 časova do 31. decembra do 2 časa i 31. decembra od 17 časova do 1. januara do pet časova menja se režim rada linija JGP-a.

Evo koliko nam slobodnih dana sleduje za praznike!

Foto: Pixabay.com

Prema Zakonu o praznicima u Srbiji, Nova godina je državni praznik i praznuje se 1. i 2. januara, a neradni dan biće i utorak, 3. januar. Shodno ovom zakonu, ako jedan od datuma kada se praznuje državni praznik "padne" u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. S obzirom da su 1. i 2. januar 2017. godine nedelja i ponedeljak, ne radi se i u utorak, 3. januara. Saglasno zakonu, prvi dan Božića, 7. januar, verski je praznik i neradni dan. Božić 2017. godine praznuje se u subotu, navedeno je u saopštenju.

IZNENAĐENJE IZ PARKING SERVISA: Evo kada ćete moći besplatno da se parkirate!

Foto: Tanjug

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u Beogradu za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, saopšteno je danas iz tog preduzeća.  Kako se navodi, parkiranje u zoniranim delovima grada biće besplatno za Novu godinu, u ponedeljak i utorak, 2. i 3. januara, kao i za Božić 7. januara.

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI SU NA PRAGU! OVAKO će raditi prodavnice i ugostitelji!

Foto: Pixabay.com

Odlični praznični popusti, dobra zabava za sve generacije, Deda Mraz, predstave, koncerti, pa i klizanje, samo su deo zabave u Beogradu za Novu godinu i Božić. Oni koji reše da se provedu u nekim od beogradskih tržnih centara, ili vas jednostavno interesuje gde ćete moći da se snabdete namirnicama tokom praznika, moraju znati da će objekti raditi skraćeno.

DA SLAVLJE NE POSTANE TRAGEDIJA: Evo GDE i KO sme da kupuje PIROTEHNIKU za Novu godinu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube

Na ulicama sve češće zatičemo prodavce raznih pirotehničkih sredstava, čije poreklo, datum prizvodnje i rok trajanja nisu tačno utvrđeni. Stoga su pripadnici Komunalne policije, ali i pripadnici MUP-a započeli intezivniju kontrolu nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava.

NEKA PROSLAVA BUDE NEZABORAVNA! Macura ima nekoliko saveta za odličan novogodišnji provod!

Foto: Beta, E-stock

Novogodišnja euforija u glavnom gradu počela je još sinoć koncertima na Savskoj promenadi, a s obzirom na to da se i večeras očekuje velika posećenost na Trgu Nikole Pašića, doktorka i portparol Hitne pomoći Nada Macura predlaže pre svega da se građani obuku komotno, ali adekvatno i u skladu sa niskim temperaturama.

VOZAČI, OPREZ! Pojačan saobraćaj, ali i prisustvo policije!

Kako je rečeno za TV Pink iz JP "Puteva Srbije" nema dužih zadržavanja na naplatnim rampama. Gužve se očekuju na autoputu Beograd-Niš sutra, kao i u suprotnom smeru 2, 3. i 7. i 8. januara. Večeras, kao i tokom novogodišnje noći biće pojačana kontrola saobraćaja, a biće i povećan broj pripadnika komunalne policije na ulicama.

#Autobus

#Doček

#GSP Beograd

#Nada Macura

#Nova godina

#Policija

#koncert

#petarde

'