AKTUELNO

I ove večeri očekivano je pojačan saobraćaj na putevima širom zemlje, ali i na graničnim prelazima, najviše ka Hrvatskoj granici.

Kako meteorolozi najavljuju pljuskove u noći između nedelje i ponedeljka, iz Auto-moto saveza Srbije savetuju veći oprez usled mokrih kolovoza i smanjene vidljivosti.

Inače, tokom noći i sutra u toku dana očekuje nas veća količina pdavina, oko 20 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, uz olujni vetar i pojavu grada, najpre u severnim i zapadnim, a u ponedeljak i u ostalim predelima.

Prema poslednjim informacijama Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok ce na graničnim prelazima, na Horgošu, na izlazu iz Srbije saobraćaj odvija umerenimn intenzitetom sa naše strane granice.

U slučaju većih gužvi savetuje se prelaz Kelebija, jer se na Bačkim Vinogradima i na Bačkom Bregu čeka od 90-120 minuta.

Na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj granici na prelazu Batrovci čeka se 2 sata, dok je međuprostor popunjen, pa su i zadržavanja na ulazu u Hrvatsku višesatna.

S obzirom na to da je čekanje na Šidu često promenljivo, a trenutno oko sat vremena, savetuje se korišćenje prelaza Sot, Ljuba ili Bačka Palanka.

Pojačan je saobraćaj i na prelazu Špiljani sa Crnom Gorom gde se čeka oko sat vremena i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Na prelazu Sremska Rača čeka se oko 90 minuta samo na ulazu.

#Granica

#Gužve

'