AKTUELNO

Zbog početka vikenda, ali i verskog praznika pojačan saobraćaj na gradskim saobraćajnicama, ali i na glavnim i frekventnim putevima.

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, a u toku večeri moguća je magla, posebno na putevima pored rečnih tokova i po kotlinama, a Auto-moto savez upozorava da Sumaglice trenutno ima na teritoriji Vojvodine i na području Vranja.

Zbog snega na kolovozu, saobraćaj je otežan na području Leksovca, Vranja, Kuršumlije, Pirota i Babušnice, zbog čega se preporučuje korišćenje glavnih putnih pravaca.

Većina puteva je prohodna na području Ivanjice, Sjenice, Novog Pazar i Tutina, međutim na pojedinim deonicama u višim predelima zbog visokih snežnih nanosa kolovoz je sužen, a saobraćaj otežan.

Smena turista u zimskim centrima može biti uzrok i pojačanog saobraćaja na putevima koji vode ka Kopaoniku, Tari, Goču, Zlatiboru, Divčibarama i Staroj planini.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci čeka se u proseku 12 sati, a kolone teretnih vozila duge su više kilometara. Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom na teretnim terminalima čeka se 90 minuta.

S. P.

#Granica

#Zima | Magla | Putevi

'