AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas direktora Karlovačke gimnazije Radovana Kovačevića i učenike koji su, u saradnji Konfucijevog instituta iz Novog Sada i Univerziteta Zhejiang A&F, ostvarili pravo na petomesečnu stipendiju za usavršavanje kineskog jezika na Univerzitetu u Hangdžou, u Kini.

Čestitajući đacima na ostvarenim uspesima iz znanja kineskog jezika, Mirović je istakao je da Pokrajinska vlada podržava sve mlade i ambiciozne učenike koji su spremni da se usavršavaju, a uz to i na najbolji način predstavljaju svoju školu, AP Vojvodinu i Srbiju.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Kineski jezik ima veliku perspektivu i upravo ćete vi u budućnosti biti most za saradnju naše zemlje i NR Kine - rekao je Mirović.

Zahvalivši se na prijemu i podršci, direktor Karlovačke gimnazije Radovan Kovačević rekao je da su učenici ostvarili pravo na stipendiju na tradicionalnom takmičenju srednjoškolaca "Kineski most".

Ocenio je da će boravak u Kini biti veoma značajan kako za njihov dalji profesionalni napredak, tako i za ugled gimnazije u svetu, navedeno je u saopštenju.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

#Gimnazija

#Igor Mirović

#Jezik

#Kina

#Sremski Karlovci

'