AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je za sedam meseci ove godine Beograd oborio rekord kada su u pitanju naplaćeni doprinosi za građevinsko zemljište, što govori da se u Beogradu dešava investicioni bum.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda za sedam meseci ove godine, od 1. januara do 1. avgusta, obradila je 1.002 zahteva za obračun doprinosa za neto površinu od 1.090.000 kvadrata. U budžet grada Beograda, samo po ovom osnovu, ukupno je uplaćeno na račun doprinosa 4.076.669.029 dinara, rekao je Vesić.

On je naveo da je prošle godine Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda izdao dozvola za više od milion kvadrata, a da je preko 550.000 novih kvadrata rezultat za prvih šest meseci ove godine, što govori da će prošlogodišnji rezultat biti nadmašen.

- Beograd se ubrzano razvija i to je proces koji niko više ne može da zaustavi koliko god se Đilas, Jeremić i Janković trudili da oteraju i uplaše one koji žele da ulažu u naš grad. Kada se razvija Beograd napreduje i Srbija, jer naš grad čini skoro 40 odsto bruto društvenog proizvoda zemlje - poručio je zamenik gradonačelnika, a prenosi gradski Sekretarijat za informisanje.

#Beograd

#Goran Vesić

'