AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa radnicima preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom (DES) i direktorom Branislavom Kostadinovićem o rešavanju problema zaostalih plata, isplati zdravstvenog i penzionog osiguranja i putnih troškova, saopštilo je to ministarstvo.

U razgovoru su, kako se navodi, učestvovali i vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kao i predstavnici Agencije za mirno rešavanje radnih sporova. Đorđević je istakao da ministarstvo želi da pomogne u rešavanju problema sa kojim se susreću radnici DES-a.

- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja radi sve što je u našoj moći kako bi rešilo aktuelni problem radnika i zato je angažovalo Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova, kako bi se našlo zajedničko rešenje u zakonskom roku - rekao je Đorđević.

Foto: Tanjug

Ta preduzeća, prema rečima ministra, moraju imati podršku, pa je zbog toga organizovan taj sastanak, "kako bi radnici DES-a znali da će ministarstvo nastaviti da vodi odgovornu politiku prema njima".

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je od velike važnosti to što se ministar Đorđević, sa svojim timom priključio rešavanju problema radnika DES-a.

- Grad pomaže preduzeću putem angažovanja na poslovima i pružanjem podrške. Radićemo na rešavanju problema sa kojima se suočavaju radnici i preduzeće u domenu svoje nadležnosti - rekao je Vučević.

Foto: Tanjug

Direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Mile Radivojević istakao je da se stepen humanizacije društva, između ostalog, ogleda i u odnosu prema osobama sa invaliditetom.

- Državi je izuzetno važno da se postupak reši na način koji će biti u potpunosti sa zahtevima radnika i koji će, na neki način, rešiti sve njihove individualne probleme - rekao je Radivojević.

#Invaliditet

#Zoran Đorđević

'