AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju "Puž", kojem je to ministarstvo doniralo specijalizovano kombi vozilo, opremljeno za prevoz osoba sa posebnim potrebama.

Đorđević je rekao da ministarstvo aktivno pomaže svim ustanovama socijalne zaštite, kako dnevnim boravcima tako i ustanovama za smeštaj osoba sa smetnjama u razvoju.

- Ovo vozilo je samo početak. Nadam se da ćemo i drugim ustanovama pomoći i obezbediti slična vozila, kako bi svim korisnicima omogućili bolje ulove za svakodnevni život, a zaposlenima olakšali rad sa korisnicima usluga socijalne zaštite - naveo je Đorđević i najavio da će ustanovi "Puž" biti obezbeđeni i novi računari.

Podsetio je da je taj dnevni boravak jedna od ustanova koja na najbolji način brine o svojim korisnicima, te da je upravo iz tog razloga i dobila licencu.

- Dobijanjem licence utvrđeno je da postoji dovoljan broj stručnih lica koji brinu o njima. Najbitnije da roditelji budu spokojni kada svoju decu, zbog poslovnih ili nekih drugih obaveza ostave u boravku - poručio je ministar i dodao da, pored toga što su sigurni roditelj, i država ima više poverenja u rad ustanova kao što je ta.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva za rad, Đorđević je razgovarao i sa rukovodstvom privremenog organa opštine o rešavanju nagomilanih problema, kako u oblasti rada i socijalne zaštite tako i minusa u budžetu Smederevske Palanke.

Pročitajte još: Linija za prijavu rada na crno dala prve rezultate: Za dva dana čak 580 poziva!

#Pomoć

#Razvoj

#Zoran Đorđević

'