AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao je danas Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije (KCS) sa predstavnicima ponuđača koji je dostavio najbolju ponudu, i ocenio da je to početak nove etape u razvoju srpskog zdravstva.

Konzorcijum koji čine GH Holding i Delta inženjering dao je ponudu čija je vrednost 68.963.403 evra, u okviru koje će, u prvoj fazi radova, biti izgrađeno novih 86.000 kvadrata prostora, a Klinički centar Srbije dobiti kompletno nov Urgentni centar i dijagnostiku, uz 20 novih operacionih sala i 500 bolesničkih soba.

Ugovorom je obuhvaćen i deo druge faze radova, u okviru koje je planirana izgradnjanove kule od 25.000 metara kvadratnih kao i rehabilitacija davno izgrađenog podijuma od 60.000 kvadrata zajedno sa svim tehničkim blokovima , parkinzima i saobraćajnicama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Lončar je istakao da je potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji i izgradnji KCS još jedna potvrda čvrstog opredeljenja Ministarstva zdravlja da ulaganjem u izgradnju novih, najsavremenije opremljenih bolnica kao i nabavkom najmodernijih medicinskih aparata i opreme, u žapošljavanje i usavršavanje mladih lekara, naš zdravstveni sistem ubrzo postane najkvalitetniji u regionu.

- Radimo upravo ono što smo obećali građanima Srbije, razvijamo i unapređujemo naš zdravstveni sistem. Novi KCS će biti najsavremeniji klinički centar u regionu i još više podići lestvicu kvaliteta zdravstvenih ustanova - rekao je Lončar.

On je dodao da će biti nastavljeno sa ulaganjima i da će ubrzo krenuti radovi i u drugim centrima i bolnicama.

- Slobodno mogu reći da smo otpočeli novu etapu u razvoju srpskog zdravstva, u okviru koje će naši zdravstveni radnici vrlo brzo raditi u najsavremenijim uslovima, a građani najkvalitetniju zdravstvenu uslugu i negu dobijati u modernim,savremeno opremljenim bolnicama - naglasio je Lončar.

Ministar je rekao da će, zbog ranijih iskustava, javnost biti uključena u izgradnju i rekonstrukciju KCS. Da je dogovoreno da se izveštaj javnosti o radovima podnosi na svaka tri meseca zbog važnosti i vrednosti samog ugovora.

#Klinički Centar Srbije

#Rekonstrukcija

#izgradnja

#ugovor

'