AKTUELNO

Premijer je prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji Budžetskom fondu za lečenje oboljenja.

Akcionarsko društvo "Elektromreža Srbije" (EMS) Beograd i Ministarstvo zdravlja potpisali su ugovor o donaciji pet miliona dinara, koje će EMS AD pokloniti Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić, koji se ovom prilikom upoznao sa rezultatima rada tog akcionarskog društva i celokupnim rukovodstvom koje je tokom poslednjih godina vodilo velike investicione projekte i ostvarivalo izvanredne rezultate.

Foto: Tanjug

Premijer se tom prilikom zahvalio EMS-u na ljubavi prema svojoj zemlji i požrtvovanosti.

- Treba istaći da lečimo 10 puta više dece u inostranstvu nego ranije. To posebno treba da upamte oni koji stalno pridikuju. Novac koji je dat nije dovoljan, ali pokazuje da organi države mogu da rade zajedno i daju dobre rezultate - rekao je Vučić.

Kako je rekao, rezultati o kojima govori ceo svet, ne bi bili postignuti bez jedinstvene Vlade koja je težila istom cilju.

- Nema rada za pojedinačnu promociju, već samo rad za sve građane Srbije i Vladu u najširem smislu te reči. Posla ima, radićemo još vrednije, snažnije i odgovornije - istakao je premijer, dodajući da neće biti kompromisa u modernizaciji države.

On je rekao da će Srbija dati sve od sebe da bude najznačajniji regionalni partner.

Foto: Tanjug

Odgovarajući na pitanja novinara o kupovini vojne opreme, premijer je istakao da je to važno za državu koja je bila vojno znatno oslabljena.

Kako je istakao, Srbija je opredeljena za mir i vojnu neutralnost, ali u svakom trenutku mora da bude sposobna da zaštiti svoj narod i svoje granice.

- Govorimo o policijskoj zaštiti našeg neba i modernizaciji naših aviona - rekao je premijer.

Avioni, kako je rekao, u roku od tri meseca mogu da budu na teritoriji Srbije, gde će se opremiti najsavremenijim raketama.

Za to se plaća znatno manja cena od tržišne, za šta se premijer zahvalio Rusiji.

Premijer je najavio brojne infrastrukturne radove. U decembru je potrošeno 50,9 milijardi, što je ogroman trošak, ali su prihodi znatno veći.

- I pored svega toga, nećemo imati deficit na kraju godine, što znači da imamo novca u kasi. Osim toga, treba videti rezultate i u drugim oblastima, stanje u vojsci, izgradnja i rekonstrukcija bolnica, ukrašeni gradovi, rast u turizmu, manji broj siromašnih. Na putu smo ka dobroj ekonomiji - rekao je Vučić.

Kako je istakao, iako je zabeležen ozbiljan napredak, uvek ima onih koji će taj rad osporiti i kritikovati.

- Ne očekujem da svi budu zadovoljni, a mi ćemo nastaviti da radimo onako kako smo započeli - istakao je premijer.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Donacija

#Vlada Srbije

'