AKTUELNO

Do kraja proleća sledeće godine, na mestu sadašnje Palilulske pijace biće puštena u rad prva moderna tržnica u Beogradu.

Radovi teku po planu i rok će biti ispoštovan, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić, koji je danas obišao gradilište.

On je istakao da je zadovoljan kako teče izgradnja dodajući da je vrednost radova, koje finansira JKP "Gradske pijace", oko 11 miliona evra.

Mi smo završili prvu fazu radova, ugrađeno je 6.450 kvadrata armiranih betonskih ploča i stavljeno oko 6.500 hiljada kubika betona. Nadam se da će to biti još jedan novi simbol Beograda jer pijace su puls grada i tu na neki način osećate život grada - rekao je Vesić.

On je precizirao da će na ovom mestu biti objekat u četiri nivoa. Biće dva nivoa garaža, na minus jedan biće garaže za one koji imaju lokale, zatim tu će biti i magacini za radnje, na prvom nivou će biti moderni boksovi, na drugom garaža sa mestima za posetioce, a na poslednjem nivou nalaziće se restorani i prodavnice, tako da će posetoci moći i tu da provedu vreme, dok će sam objekat predstavljati svojevrsnu turističku atrakciju.

- Istovremeno sa ovom pijacom krenuli smo i u rekonstrukciju Kalenićeve pijace. Tamo ćemo početi da gradimo zatvorenu halu, kao i prostor između dve hale da bismo do 2020. godine završili obnovu cele pijace. Posle sledi Bajlonijeva pijaca, zatim Senjačka pijaca i polako ćemo uređivati jednu po jednu pijacu u gradu. 'Gradske pijace' zaslužuju da budu uređene i primerene modrenom vremenu u kome živimo - zaključio je gradski menadžer.

Pročitajte još: Vesić: Završen tender za spajanje Bulevara umetnosti i Ulice dr Agostina Neta, posao procenjen na 320 miliona dinara

#Goran Vesić

#Palilula

#Pijaca

'