AKTUELNO

JKP "Gradske pijace" ostvarilo je velike rezultate u prethodne tri godine, a dobit, koja je bila oko milion dinara, sada je oko 200 miliona dinara, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i najavio početak obnove Palilulske pijace za nekoliko nedelja.

- Dakle, dobit je 200 puta veća. To je imptesivan rezultat i dovoljno govori koliko su napora uložili rukovodstvo i zaposleni da od pijaca, koje se nisu mnogo promenile i kojih nemamo više nego ranije, naprave profitabilnije i efikasnije preduzeće - rekao je Mali koji je posetio "Gradske pijace" gde je razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima.

Deo dobiti, dodao je, ide u budžet grada, iz kog se grade novu vrtići, škole...

Mali je najavio da bi za nekoliko nedelja trebalo da počne rekonstrukcija Palilulske pijace, na oko 12.000 kvadrata.

Ta pijaca će biti najmodernija, simbol novih pijaca i novog Beograda", naglasio je Mali. Gradonačelnik je podsetio da je svaka pijaca u gradu u protekle tri godine dobila nešto novo, pojedine su dovile nove tezge, rashladne uređaje, neke su asfaltirane... "Sve se to dešava jer su pijace ogledalo našeg grada i slika lepšeg grada. Svaki građanin Beograda dođe bar jednom nedeljno na neku od pijaca i želim da uvek vidi neku od promena na bolje

Foto: Tanjug

Siniša je zahvalio rukovodstvu i zaposlenima "Pijaca" koje je, kaže, uradilo mnogo da se preduzeće promeni.

- Hvala vam na posvećenosti i marljivosti da doprinesete da ovo preduzeće bude bolje, kao deo ukupnog komunalnog sistema grada - poručio je Mali.

#Pijaca

#Siniša Mali

#zarada

'