AKTUELNO

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević čestitao je danas Dan studenata i poručio da Srbija unapređuje i poboljšava svoj obrazovni sistem na svim nivoima, počev od predškolskog do visokog obrazovanja.

- Gledamo da školujemo ljude za ono što je potrebno Srbiji, kako bi ostali u Srbiji i u njoj radili uspešno. Idemo ka novim tehnologijama i da povežemo studente sa poslodavcima. Ako to uradimo više će vas ostati u zemlji. Tako da nam je taj cilj prioritetan - rekao je Šarčević u Domu Narodne Skupštine na Svečanoj akademiji povodom Dana studenata.

On je naveo i da su u pripremi i novi zakoni u oblasti nauke, kao i zakon o finansiranju visokog obrazovanja koji će doprineti, između ostalog, i da školovanje bude jeftinije.

Prema njegovim rečima, veoma je važno da se promeni i Zakon o učeničkom i studentskom standardu, kako bi se omogućilo stipendiranje školovanja za deficitarna zanimanja.

- Mislim da će srpsko obrazovanje biti kvalitetnije nego do sada - kazao je Šarčević.

Predsednik Studentske konferencije akademije strukovnih studija Nemanja Srejić rekao je da neophodna „evolucija obrazovnog sistema“ koja će se sprovoditi postepeno i prilagođavati izazovima savremenog života.

- Naša misija je da Srbiju učinimo zemljom znanja, postepenim malim ali upornim koracima da zajedno transformišemo naše obrazovanje - kazao je on čestitajući kolegama Dan studenata.

Učesnicima skupa obratio se i potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković. Akademiji su prisustvovali i predstavnici Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i studenti.

#Ministarstvo prosvete | nauke i tehnološkog razvoja

#Mladen Šarčević

#Studenti

'