AKTUELNO

Osam udruženja osoba sa invaliditetom, boračkih i drugih srodnih organizacija u Kikindi konačno imaju nove prostorije. Na ovaj objekat se čekalo više decenija, a sam projekat je od izuzetne važnosti i pokazuje ozbiljnost resornog ministarstva.

Posle 65 godina, osam udruženja osoba sa invaliditetom dobilo je nove prostorije.

Foto: TV Pink Printscreen

Ivan Šibul, predsednik sportskog društva invalida, istakao je koliko im ovakva investicija znači i koliko utiče na kvalitet njihovih života.

Ovo je jedna stavka koja je nama omogućila da produžimo sebi život, pošto mi kažemo da se bavljenjem sporta invalidima produžava život. Sada možemo da radimo u jednom normalnom okruženjnu -rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Zahvaljujući podršci ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, više od 12 miliona dinara je uloženo u ovaj objekat. Renovirano je i opremljeno novim nameštajem čak šest kancelarija. Sve je urađeno po najnovijim standardima, a zamenjene su i sve instalacije.

Briga i stvaranje "Srbije bez barijera" cilj resornog ministarstva.

Foto: TV Pink Printscreen

Biljana Barošević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ističe da je ovo samo jedan od niza projekata koja su ostavrena, a da ih još mnogo postoji u planu.

Sledeći politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, svakodnevno radimo na poboljšanju života naših građana. Ono što je prioritet udruženjima osoba sa invaliditetom zajednički i realizujemo. Zbog toga u Kikindi danas imamo nov i rekonstruisan objekat. On se nalazi u samo centru grada, a nije rekonstruisan punih 65 godina, niti je ijedno veliko ulaganje urađeno. Sada zajednički stavramo "Srbiju bez barijera" i ono što će biti naš prioritet u budućnosti, osim rekonstrukcija udruženja osoba sa invaliditetom, biće i stvaranje inkluzivnih igrališta. Najveće i najlepše smo uradili u Ovči, opštini Palilila, zatim pet u Beogradu i mnogo drugih na teritoriji cele države -rekla je Barošević.

Foto: TV Pink Printscreen

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, poručio je da je ovo je jedan od dobrih primera saradnje države i lokalne samouprave .

Ove male stavre puno znače našim građanima i osobama sa invaliditetom, ali i svim onim udruženjima koja se bave boračkim pitanjima. Ovde nekoliko udruženja ima svoje sedište i nakon više od 65 godina konačno je urađena ozbiljna rekonstrukcija prostorije.

Foto: TV Pink Printscreen

I u narednom periodu inkluzivni objekti renoviraće se i graditi u čitavoj Srbiji, jer je stvaranje jednakih uslova za sve, prioritet države.

Autor: Iva Besarabić