AKTUELNO

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

Foto: Promo

Ministarstvo je na ovogodišnjem Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom sa 270 miliona dinara podržalo realizaciju 32 programa saveza koji u sastavu imaju blizu 500 lokalnih organizacija u Republici Srbiji. Pomoćnica Barošević istakla je da su u okviru ovih programa pokrenute brojne aktivnosti u cilju poboljšanja života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

Foto: Promo

"Veoma je važno da i u buduće zajedno radimo na realizaciji svih aktivnosti koje su podržane od strane Ministarstva u okviru Programskog konkursa kako bi unapredili kvalitet života osoba sa invaliditetom i obezbedili im jednake šanse i mogućnosti", rekla je Barošević.

Foto: Promo

Kako je istakla, samo zajedničkim radom i inkluzivnim pristupom mogu da se ostvare vidljivi rezultati u cilju stvaranja SRBIJE BEZ BARIJERA i INKLUZIVNE SRBIJE, koja će biti najbolje mesto za život svih građana.

Autor: Dubravka Bošković