AKTUELNO

Titule najboljeg raketnog modelara na svetu i najboljeg sportskog vazduhoplovca u Srbiji u 2023. godini koje je poneo Mihailo Petrović, inženjer Pinkovog istraživačko razvojnog centra, proslavljene su kako dolikuje. Sa kolegama iz PRDC-a i idejnim tvorcem kompanije Željkom Mitrovićem u prepoznatljivom okruženju.

Najprestižnije priznanje Vazduhoplovnog saveza Srbije pripalo je 30-ogodišnjem Mihailu Petroviću, svetskom prvaku u raketnom modelarstvu i inženjeru PRDC-a.

Mihajlo, koji je član aero kluba "Franjo Kluz", svetski je prvak u raketnom modelarstvu na takmičenju u Teksasu, u konkurenciji 50 takmičara iz 17 država osvojio je prvo mesto, njegov model rakete je ostvario najduže vreme trajanja leta što je i zadatak takmičenja.

Foto: Printscreen YouTube/Željko Mitrović

Paralelno uz rad na razvoju dronova, Mihajlo se priprema i za novo takmičenje. Ove sezone u svojoj državi. Naime, Srbija će biti domaćin Evropskog prvenstva raketnih modelara koje će u avgustu biti održano u Zrenjaninu.

- Mi ove godine slavimo dve Mihajlove pobede, zapravo, on je zvanično dobio nagradu za najboljeg raketnog modelara na svetu, a danas je dobio je i nagradu za najboljeg sportskog vazduhoplovca u Srbiji u 2023. godini - rekao je Mitrović.

Kako kaže, veoma su ponosni na to što su inženjeri PRDC-ja ove godine dobili čak dve nagrade.

Foto: Printscreen YouTube/Željko Mitrović

- Nadamo se da će inženjeri iz ostalih industrija namenske proizvodnje u Srbiji pratiti ovaj naš put, pa će i njihovi inženjeri nekada dobijati sve te lepe nagrade. Za sada samo PRDC i naši inženjeri dobijaju ovako prestižne nagrade. Tako da, Mihajlo čestitam ti od srca - rekao je Mitrović.

Petrović je rekao da je osećaj predivan, dodaje da je u Americi bio sam sa još jednim kolegom i da nije mogao da podeli radost sa drugima, pa mu je, kako dodaje, jako drago da sada može zajedno sa svima da se raduje.

Foto: Printscreen YouTube/Željko Mitrović

- Hvala svim mojim kolegama koji ulažu u trud kako bi ovi moji uspesi došli na videlo. Takođe, Ministarstvu omladine i sporta i Vazduhoplovnom Savezu koji je takođe bio uz mene na ovom putu - rekao je Petrović.

Kako kaže, nada se da će i u budućnosti nastaviti da ređa ovakve uspehe!

Miloš Petrašinović iz PRDC-a rekao je da su svi jako ponosni na Mihajla, dodaje da je to njegov kum, i da su svi porodično na putu da postanu najbolja svetska kompanija u tome.

Autor: