AKTUELNO

U julu 2023. Petrović je osvojio prvo mesto u raketnomodelarskoj kategoriji S9A (modeli raketa sa žirokopterom) od 50 takmičara iz 17 država sveta.

Mihailo Petrović, jedan od suosnivača kompanije PR-DC, zvanično je proglašen za najboljeg sportskog avijatičara 2023. godine. Prestižnu titulu Zlatnog orla obezbedio je osvajanjem zlatne medalje u julu prošle godine na Svetskom šampionatu u Teksasu. Petrović je osvojio prvo mesto u raketnomodelarskoj kategoriji S9A (modeli raketa sa žirokopterom) od 50 takmičara iz 17 država sveta.

Foto: Instagram.com/pinkmediagroup

Mihailo je ponosni član Aero kluba Franjo Kluz iz Zemuna, a priznanje mu je dodelio Vazduhoplovni savez Srbije.

Foto: Instagram.com/pinkmediagroup

Podsećanja radi - model rakete koju je konstruisao i sa kojom se Petrović takmičio ostvario je najduže vreme trajanja leta, što je i cilj takmičenja. Petrović je iza sebe na drugoj poziciji ostavio takmičara iz Italije Antonija Mazaracija. Na trećoj poziciji našla se američka takmičarka Seli Vinjarda - najbolja od 12 žena koje su učestvovale u takmičenju.

Foto: Instagram.com/pinkmediagroup

Mihailo je u julu 2023. osvojio prvo mesto u konkurenciji od 50 takmičara iz 17 zemalja i bio je jedini reprezentativac naše države. 

Foto: Instagram.com/pinkmediagroup

Kompanije PR-DC, kao i Pink Media Group ponosne su na Petrovićevo priznanje i veruju da u budućnosti će ih biti još mnogo.

Autor: S.P.