AKTUELNO

Desila su se čak tri odvojena slučaja ubadanja hladnim oružjem.

Noć u Beogradu protekla je veoma teško za medicinske ekipe, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

-Od 132 intervencije 23 su bile na javnom mestu. Dogodile su se dve saobraćajne nesreće i tri ubadanja hladnim oružjem. Na Brankovom mostu dogodilo se prevrtanje automobila, šestoro povređenih su zbrinuti u Urgentni centar, a radi se o tinejdžerima - rekla je Macura.

Ona kaže da se prvo ubadanje nožem dogodilo u Ulici gospodara Vučića na Vračaru, u kojem je muškarac oko 20 godina zadobio povredu ruke i noge. Zatim se desilo ubadanje u Železniku, muškarac oko 21 godinu zadobio je dve ubodne rane u donji deo leđa, prevezen je na odeljenje reanimacije u svesnom stanju, a u Ulici Vojislava Ilića muškarac je zadobio povrede takođe hladnim oružjem i odvezen je privatnim vozilom u Urgentni centar.

Pored toga, još jedna saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 7:47 na uglu ulica Mije Kovačevića i Višnjičke. Ekipe su na terenu, a nema informacija o stepenu povreda.

Od hroničnih bolesnika u toku protekle noći javljali su se više hipertoničari i pacijenti sa stomačnim virusnim tegobama. Prema rečima Macure, asmatičari su mirno proveli noć.

U toku jučerašnjeg dana Hitna pomoć je intervenisala 151 put, od toga 49 na javnom mestu, a dogodilo se i šest saobraćajnih nezgoda, nijedna sa težim posledicama.

Dežurne ustanove danas su KBC Bežanijska kosa, KBC Zvezdara, Institut za majku i dete i Urgentni centar.

Savet dana:

-Uživajte u sunčanom danu, budite optimistični, oni koji su bolovali poslednjih dana neka se odmore. Toplo se oblačite, pijte tople napitke i ostavite prostora za relaksaciju u prirodi, a hronični bolesnici bi trebalo da vežbaju kod kuće - rekla je Macura.

S.A.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Nož

#Saobraćajna nesreća

#Urgentni centar

'