AKTUELNO

Vrednost projekta je 900 miliona dinara i sadržaće dva velika transformatora koji će omogućiti sigurno snabdevanje električnom energijom.

Radovi na izgradnji trafostanice "Beograd 23" na Autokomandi biće završeni krajem avgusta početkom septembra, a to će doprineti poboljšanju snadbevanje elektrčnom energijom Voždovca i Savskog venca.

U toku je ugradnja dva transformatora, a radove su danas obišli direktor EPS-a Milorad Grčić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Foto: Beograd.rs

Izgradnja traforstanice na Autokomandi je najvredniji investicioni projekat "EPS Distribucije" čija je vrednost oko 900 miliona dinara, a direktor EPS-a Milorad Grčić je naglasio da je do sada projekat realizovan u vrednosti od 650 miliona dinara. Trafostanica će da sadrži dva velika transformatora snage 40 MW, što će omogućiti sigurno snadbevanje električnom energijom postojećih ali i budućih privrednih i stambenih objekata.

- Objekat je važan, jer kada se uključi u distributivni sistem on će da napaja jedan od budućih najlepših delova Beograda "Beograd na vodi" - pojasnio je Grčić.

U sklopu trafostanice biće urađen i rezervni nacionalni dispečerski centar, koji će raditi paralelno sa dispečetrskim centrom u Novom Sadu, kao i niz pratećih službi za video nadžor, termovizijsku kontrolu, požarnu kontrolu, kontrolu pristupa i zaštitu životne sredine.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se poslednjih nekoliko godina Beograd ubrzano razvija, da se gradi na "svakom ćošku", te da je za razvoj grada potrebno i sigurno snadbevanje električnom energijom.

- Zato je ova trafostanica Beograd 23 veoma važna. Kada bude završena avgust- septembar obezbedićemo još stabilnije snadbevanje električnom energijom pogotovu Voždovca, Savskog venca - rekao je Mali.

On je dodao da grad mora biti spreman za velike projekte a jedini način je da ima sigurno snadbevanje strujom, gasom, da ima dobru putnu infrastrukturu, vodovod i kanalizaciju.

- Pre tri godine otvarali smo trafostanicu Beograd 20 u Mirijevu, danas gradimo na Autokomandi. To govori koliko se trudimo da zajeno promenimo neke stvari u Srbiji, ali i u Beogradu - naglasio je gradonačelnik.

Izvođači radova na trafostanici su Simens, M enterijer gradnja i Elektroizgradnja.

Pročitajte još: SINIŠA MALI I ZORAN RADOJIČIĆ: Projekti poput gondole udvostručiće broj turista u Beogradu!

#Beograd

#Siniša Mali

#Struja

'