AKTUELNO

Pred sam početak zimske sezone zvaničnici Kosovskog energetsko distributivnog sistema (KEDS) ne garantuju neprekidno snabdevanje električnom energijom u narednom periodu, prenosi Gazeta Ekspres.

Portparol KEDS, Viktor Budžala, kaže da snabdevanje zavisi od rada sistema kompanija koje se bave proizvodnjom i distribucijom električne energije.

„Snabdevanje električnom energijom na Kosovu povezano je putem više kompanija, uključujući KEK kao proizvođača, KOSTT kao tržište i operatora prenosa, KEDS kao distributera i KESCO kao dobavljača. U trenutnoj situaciji, ako svaka kompanija radi kako je planirano, kupci će se snabdevati električnom energijom normalno i redovno“, rekao je Budžala.

Portparol KEDS ističe da energetski sistem na Kosovu ne može da se posmatra samo kao KEDS, već i kao sistem koji grade kompanije koje imaju određene zadatke, a jedini je cilj da ispune potrebe građana za električnom energijom.

Dodaje da su KEDS i KESCO obavili potrebne pripreme kako se građani ne bi suočili sa nestašicama struje kao rezultat mogućih kvarova.

„Što se tiče KEDS-a i KESCO-a, izvršili smo maksimalnu pripremu da snabdevanje bude što je moguće stabilnije, uz kontinuirano održavanje i velika ulaganja”, istakao je Budžala.

#Kosovo

#Struja

'