AKTUELNO

Beograd šampion poslovnog turizma Mediterana i JIE

Titula šampiona gastro turizma pripala je Vojvodini, dok je Visoka hotelijerska škola iz Beograda proglašena šampionom dualnog obrazovanja, saopštio je danas Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva Sacen International.

Međunarodna turistička patrola Sacen International-a, Međunarodni turistički savez, obišla je: Francusku, Italiju, Španiju, Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crna Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku.

Prema saopštenju, turistička destinacija 2017. godine u ovom delu sveta je Grčka, Herceg Novi je dobitnik priznanja "Zlatna čaša gostoljublja" za gostoprimstvo, dok je Dubrovnik proglašen za šampiona kulturnog turizma.

Žiri je, takođe, proglasio Dragicu Lukin iz Umaga za "Internacionalnog viteza kulinarstva" jugoistočne Evrope, a kompaniju Ikonsan uz Turske za partnera 2017. godine u ugostiteljstvu i turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope.

Uručenje priznanja će biti održano krajem aprila u Skadarliji na otvaranju letnje turističke sezone 2018.godine, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: STEFANOVIĆ SA AMBASADORKOM SLOVAČKE: Nastavak dobre saradnje dva ministarstva

#Beograd

#Turizam

#Šampion

'