AKTUELNO

Ako ste ljubitelj prirode i autentičnih doživljaja, Srbija je idealno mesto za vas.

U nastavku vam predstavljamo pet sela u Srbiji koja su vredna posete.

Sirogojno – smešteno u planinskom regionu Zlatibor, ovo selo je poznato po tradicionalnim srpskim nošnjama i ručno rađenim proizvodima od vune. Posetite muzej na otvorenom „Staro selo“ da biste se upoznali sa životom i kulturom stanovnika ovog kraja.

Rajac – smešten u blizini planine Kopaonik, ovo selo je poznato po svojim prelepim drvenim kućama i crkvama, a takođe i po tradicionalnoj muzici i kulturnom nasleđu. Nemojte propustiti posetu Rajčetkom jezeru, jednom od najlepših prirodnih spomenika u ovom delu Srbije.

Kamenica – smeštena u prelepom potezu Đerdapske klisure, ovo selo je poznato po svojim živopisnim pejzažima i neverovatnim prirodnim spomenicima. Posetite Nacionalni park Đerdap da biste videli neke od najlepših vidikovaca i krajolika u Srbiji.

Stopanja – smeštena u centralnom delu Srbije, ovo selo je poznato po svom autentičnom seljačkom načinu života i tradicionalnom srpskom gostoprimstvu. Posetite Stopanjski vinogorje da biste probali neka od najboljih srpskih vina.

Zlakusa – smeštena u zapadnoj Srbiji, ovo selo je poznato po svojim ručno rađenim keramičkim proizvodima i tradicionalnim srpskim jelima. Posetite lokalne radionice i kušajte domaću rakiju i sir.

Ova sela su samo neka od mnogih prelepih i autentičnih destinacija u Srbiji koje čekaju da budu istražene. Ako želite da doživite pravu srpsku kulturu i prirodu, obavezno ih posetite!