AKTUELNO

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović svečano je danas otvorio novoizgrađenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Filip Višnjić“ u selu Višnjićevo, u opštini Šid. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomoglo je izgradnju fiskulturne sale sa skoro 30 miliona dinara. Ovom prilikom Martinović je poželeo osnovcima, ali i svim drugim meštanima Višnjićeva da objekat fiskulturne sale koriste što češće.

„Sve što radi država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić zapravo je zbog naše dece. Ako ne budemo imali dece, ako ne bude imao ko da nas nasledi, svi naši napori i veliki rezultati koje smo postigli proteklih godina, kada je u pitanju ekonomski razvoj i putna i druga infrastruktura, izgradnja bolnica, škola, jačanje vojske i drugi uspesi, neće imati mnogo smisla“, naglasio je Martinović, dodajući da mu je velika čast da je došao u Višnjićevo, mesto u kojem je živeo i umro najpoznatiji srpski pesnik i guslar Filip Višnjić.

Foto: Nikola Bešević/Opština Šid

Konstatujući da se šidska opština vidno razvija iz godine u godinu, i da se na njenoj teritoriji „vratio život“, Martinović je istakao da će vrh države zajedno sa Ministarstvom, koje on vodi, nastaviti da ulaže u ovu opštinu.

„Šid je strateški važno mesto. Nalazi se u blizini dve zemlje , Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, i važno nam je da bude snažan i razvijen i da ima što više dece i investicija. Prošle nedelje potpisali smo ugovor o realizaciji projekta adaptacije i sanacije fiskulturne sale u OŠ „Branko Radičević“ u naselju Bačinci. Za ovaj projekat Šid iz Budžetskog fonda Ministarstva dobija 25 miliona dinara“, izjavio je Martinović.
Prilikom posete ovoj opštini Martinović je održao sastanak sa načelnikom Sremskog upravnog okruga Pericom Gaković i predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, kao i drugim lokalnim rukovodstvom.

Takođe, Martinović je ovom prilikom obišao Galeriju slika „Sava Šumanović“ i Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“ u kojima MUDLS pomaže uvođenje sistema video-nadzora.

Foto: Nikola Bešević/Opština Šid