AKTUELNO

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izjavio je danas tokom posete Opštini Vladimirci da će iz buždetskog fonda za izgradnju Upravne zgrade biti izdvojeno 25. miliona, a da će ugovori sa svim opštinama koje su dobile sredstva biti potpisani 23. marta.

Ministar je to izjavio u Vladimircima gde je održao sastanak sa rukovodstvom opštine sa kojim je obišao montažnu zgradu na čijem mestu Opština planira izgradnju novog poslovnog objekta – Upravne zgrade, za šta je ove godine konkurisala za sredstva Ministarstva.

Dodao je da je taj montažni objekat star 40 godina neupotrebljiv, tako da ljudi koji rade u opštinskoj upravi ne mogu da obavljaju svoje poslove.

Foto: Tanjug/MIRJANA ČVORIĆ

"Opštinska uprava razbacana je u nekoliko zgrada što znatno otežava posao zaposlenima ali građanima", rekao je on i podsetio da se Opština Vladimirci odazvala na javni poziv Ministarstva državne uprave samouprave za finansiranje projekata kroz takozvani budžetski fond.

Oni su tražili 25 miliona dinara da bi sagradili novu zgradu da bi sve službe bile na jednom mestu.

Budžet opštine je, kako je dodao, nedovoljan za finansiranje čak i dela troškova.

Foto: Tanjug/MIRJANA ČVORIĆ

"Ovu odluku treba da donesemo zaključno sa ponedeljkom, a svečano potpisivanje ugovora sa opštinama koje su dobile sredstva organizujemo 23. marta kako bi što pre krenuli u realizaciju projekata za koje su konkurisali kod Ministarstva", rekao je Martinović.

Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić rekao je da su zaposleni prošle godine iseljeni u porostorije koje opština ima, a to je zgrada konaka koja postoji oko 150 godina, deo zaposlenih je premešten u zgradu bivšeg suda tako da građani imaju problem i da nađu sva vrata koja treba da otvore i završe poslove.

"Posetom ministra, obilaskom zgrade dolazimo do rešenje da u narednoj godini građani opštine Vladimirci dolaze do svih stvari koje su im potrebne za funkcionisanje", rekao je Zarić.