AKTUELNO

Majka se nepropisno parkirala i u automobilu OSTAVILA BEBU. Haos je nastao kada je pauk odneo vozilo, ne primetivši da je dete u njemu...

JKP "Parking servis" je podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja deteta protiv majke.

Naime, Radnici "Parking servisa" u Službi za prenos vozila rade po unapred utvrđenim procedurama i njih su se pridržavali i u ponedeljak, 20. novembra 2017. godine, kada su u 18.55 časova u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 primetili nepropisno parkirano vozilo registarskih oznaka BG941PF, koje se nalazilo između žive ograde i propisno parkiranog vozila i na taj način potpuno zatvorilo prolaz i onemogućilo kretanje pešaka trotoarom.

Od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je između 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora, navodi se u saopštenju "Parking servisa".

Nakon dobijanja naloga za prenos nepropisno parkiranog vozila registarskih oznaka BG941PF radnici "Parking servisa" su postupili u skladu sa njim.

Provereno je da li je menjač vozila u brzini i da li je podignuta ručna kočnica, što je standardna procedura, ali tom prilikom nije primećeno da ima nekoga u vozilu. Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba.

Foto: Pink.rs

Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu "Parking servisa" za smeštaj nepropisno parkiranih vozila u Dunavskoj ulici.

U trenutku kada je "pauk" ušao u Dunavsku ulicu, radnik "Parking servisa" je obavešten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba. Ovaj podatak dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu.

Sve se dešavalo u nekoliko minuta, jer je mesto sa koga je nepropisno parkiran automobil uklonjen u Ulici Visokog Stevana u neposrednoj blizini placa za smeštaj vozila "Parking servis" u Dunavskoj ulici.

U istom momentu, na tridesetak meatara od placa "Parking servisa" u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba.

Radnici "Parking servisa" su, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procenili da je nebezbedno spuštati vozilo na ulici i nastavili do placa "Parking servisa" u Dunavskoj ulici, a oca povezli dizalicom.

Prilikom otvaranja vozila konstatovano je da je beba spavala. Postavlja se pitanje koliko je beba pre izvršenog opažaja bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu, dodaje se u saopštenju "Parking servisa".

"Parking servis" je zbog toga podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja deteta protiv majke.

M.Mijatović

#Beba

#Majka

#pauk

'