AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je u prethodne tri godine u Beogradu asfaltirano 636 ulica i 535 kilometara puteva, a da je grad vratio 455 miliona evra duga koji mu je ostavila prethodna vlast.

Obilazeći radove na toplovodu u Banatskoj ulici u Zemunu, gradonačelnik je obećao da će ovi radovi biti gotovi u narednih mesec do mesec i po i da je reč o trasi toplovoda dužine od 1.550 metara u vrednosti od milion evra.

- Želimo da omogućimo ljudima koji žive ovde da se, umesto na drva ugalj i pelet, greju kroz Beogradske elektrane sistemom toplovoda - rekao je Mali.

On je istakao da će i ova izgradnja toplovoda pomoći projektu "Velike kapije" u Zemunu koji će imati 1.700 stanova. Mali je pohvalio Beogradske elektrane koje su, kaže, ove godine izgradile 25 kilometara trase novih toplovoda i uradile zamenu postojećih.

Ukupno je, naveo je, za prethodne tri godine uključujući i ovu "izgrađeno 75 kilometara trasa, a to je 150 kilometara postavljenih cevi".

- To je samo početak, od naredne godine očekujemo da radimo 70 kilometara godišnje što rekonstrukcija postojećih, što izgradnje novih trasa - kazao je gradonačelnik.

Stefanović za Pink: RIGOROZNIM KAZNAMA za ozbiljne prestupe ČUVAMO ŽIVOTE LJUDI (VIDEO)

On je poručio onima koji kritikuju radove u Beogradu da je u prethodne tri godine asafaltirano 636 ulica i 535 kilometara puteva, od čega su "Putevi Srbije" uradili 110 kilometara, opštine 100, a grad je finansirao 325 kilometara, a uz to je urađeno i 113 kilometara kanalizacione mreže, 283 kilometara nove vodovodne mreže i zamene postojeće.

- To su neverovatni radovi u gradu, imajući u vidu da smo vratili 455 miliona evra duga prethodne vlasti - ukazao je Mali i dodao da će, iz godine u godinu, grad investirati sve više i da će Beograd biti još veće gradilište.

- Svaki građanin Beograda mora da ima priključak na vodu, kanalizaciju, asfalt i priključak na elektrane - istakao je Mali.

Gradonačelnik je poručio da se ovi radovi u Banatskoj ulici u Zemunu finansiraju iz budžeta, a ne iz kredita kao što je to bio slučaj sa prethodnim vlastima.

On je rekao i da će radovi u ovom delu Zemuna omogućiti da se građani dobrovoljno prijave na taj sistem grejanja jer je, kako je istakao, taj način grejanja stabilniji i čistiji od grejanja na ugalj, drvo i generalno na čvrsto gorivo.

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević rekao je da je ta opština jedna od najvećih u Beogradu, sa 200.000 stanovnika, a da je samo u poslednjih godinu dana u toj opštini asfaltirano 90 ulica.

- Mi ćemo i dalje nastaviti sa svim aktivnostima u pogledu rešavanja infrastukture i tek slede projekti koje ćemo realizovati - poručio je Kovačević.

#Beograd

#Siniša Mali

#Ulica

'