AKTUELNO

Dušan Trifunović iz muške sigurne kuće "Muška sigurnost" kaže da je u proteklih nekoliko godina ubijen 101 muškarac od strane svojih partnerki.

Dodaje za "Novo vikend jutro" i kako je muškarcima, koji završe u sigurnoj muškoj kući, najveća trauma što ne mogu da viđaju decu. Govori i kako je broj krivičnih dela iz godine u godinu sve veći.

Foto: TV Pink Printscreen

U proteklih nekoliko godina imali smo 101 ubijenog muškarca od strane partnerke. To su zvanične informacije iz MUP-a, broj krivičnih dela je svake godine sve veći i veći. Muškarci koje napadnu žene dolaze u sigurnu kuću. Najveća trauma nije to što ga je žena povredila i napala, nego što ne može da viđa decu. I tu se stvara problem. Broj muškaraca koji su usmrtili svoje partnerke, pa sebe, je 54. Ovo je čista statistika. Ne stavljamo se ni na stranu muškaraca, ni žena - rekao je Trifunović.

Foto: GOOGLE MAPS/PRINTSCREEN/PINK.RS

Podsetimo, najnoviji slučaj pre nekoliko dana šokirao je javnost. Naime, Rada J. (57) uhapšena je zbog sumnje da je ubila supruga Đorđa J. (74) u njihovom stanu na Banovom brdu u Beogradu, kog je prvo sekla flašom, pa mu presudila palicom.

Autor: S. K.