AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da neće doći do zaplene niti popisa imovine u KBC "Dragiša Mišović" nakon što je Viši sud poništio presudu i istakao da će ta zdravstvena ustaviti nastaviti normalno da radi.

Lonačar je najavio da će otići do zaposlenih u toj bolnici da im kaže da mogu normalno da nastave sa radom.

Samit zemalja zapadnog Balkana u Trstu: Srbiju predstavlja PREMIJERKA BRNABIĆ

"Viši sud je razmatrao žalbu i poništio presudu, to se sada vraća na početak. Oni koji su imali ideju da urade to što su hteli nisu uspeli, a ja molim dušebrižnike da ne uznemiravaju bolnicu već da puste da radi svoj posao", kazao je ministar novinarima posle otvaranja Doma zdravlja u Malom Mokrom Lugu.

Za danas je u Mišović najavljen bio dolazak izvršitelja da popišu imovinu, po pravosnažnoj prešudi Simonide Tanasijević, koja je tužila bolnicu i tražila nadoknadu za neisplaćenu eksproprijaciju za 12 ari placa. Bolnica je po presudi trebalo da isplati 116 miliona dinara.

Plac se sada nalazi u vlasništvu Kompanije Koling.

Direktor Kliničko - bolničkog centra Dragiša Mišović Radisav Šćepanović rekao je za Pink da su odlukom Višeg suda sve prethodne odluke stavljene van snage, kao i odluka o dolasku izvršitelja, te da će predmet biti vraćen na ponovno suđenje. - Naloženo je da se postupak ponovi pred drugim sudskim većem.  Borba se ovde ne zaustavalja, ponovo ćemo dokazivati da smo bili u pravu - objasnio je Šćepanović

Foto: Printscreen

Šćepanovića dana očekuje sastanak sa ministrom Lončarom, a kako kaže, Ministarstvo je dalo punu podršku bolnici koja nastavlja normalono da radi.

#KBC Dragiša Mišović

#Zlatibor Lončar

'