AKTUELNO

Maestro Mehta, koji boravi u Beogradu povodom koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, koji se izvodi pod njegovim rukovodstvom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, u razgovoru sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom, da nova zgrada Beogradske filharmonije mora biti završena do 2020. godine.

Maestro Mehta, koji boravi u Beogradu povodom koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, koji se izvodi pod njegovim rukovodstvom, zahvalio je predsedniku Vučiću na svemu sto čini za Beogradsku filharmoniju, kao i na planu za izgradnju nove koncertne dvorane o kojoj je razgovarao tokom svoje poslednje posete Beogradu.

- Beograd je kosmopolitski grad i zaslužuje operu koja ce postati ne samo njegov, već i simbol celog regiona - istakao je Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Foto: Tanjug

Beogradska filharmonija ce večeras, pod upravom novog sefa dirigenta Gabrijela Felca, pokloniti publici najveci koncert klasične muzike u istoriji Srbije, na otvorenom.

Predsednik Vučić i maestro Mehta dogovorili su postavljanje statue slavnom holivudskom glumcu srpskog porekla, Karlu Maldenu, rođenom kao Milan Sekulović, koji je igrao u više holivudskih filmova, među kojima su najpoznatiji "Tramvaj zvani zelja", "Paton", "Na dokovima Njujorka".

Porodica Karla Maldena poklonila je Beogradskoj Kinoteci 2016.godine licne predmete i deo filmske kolekcije ovog slavnog holivudskog glumca.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Filharmonija

'