AKTUELNO

Nova sezona Beogradske filharmonije 2018/2019 pod nazivom "Bitije ljudsko" obuhvatiće 25 koncerata podeljenih u pet ciklusa - Mrakobes, Izviiskra, Ašikovanje, Uzvišenije, Mudroslovlje, najavila je danas Filharmonija.

Najveće novine u sezoni su nastupi sa horom "Obilić" AKUD "Branko Krsmanović" nakon nekoliko godina pauze i koncertna izvođenja opera koje šef-dirigent Gabrijel Felc posebno izdvaja.

- Mračni i sagama isprepletani "Dvorac Plavobradog" Bele Bartoka je kao dobar krimić: kad jednom počne, ne možete se odvojiti od njega. Ovo delo ćemo koncertno izvesti, isto kao i prvi čin opere "Valkire" Riharda Vagnera, u kojoj jedan čovek, ranjen i u bekstvu od neprijatelja, upoznaje svoju sestru i zavoli je - najavljuje Felc.

- Mogu da Vam obećam da će to biti izuzetne večeri našeg čudesnog orkestra sa internacionalnom pevačkom elitom, koja će zbog toga rado doći u Beograd - dodao je šef-dirigent.

Sa Filharmonijom će svirati svetski poznati solisti kao što su pijanista Nikolaj Luganski, klarinetista Andreas Otenzamer, violinistkinja Alina Pogostkina, violončelista Kristijan Poltera, harmonikašica Ksenija Sidorova, a orkestar će voditi poznati dirigenti Mihail Jurovski, Danijel Rajskin, Aleksandar Vedernikov, Hauard Grifits.

Na filharmonijskoj biletarnici počela je prodaja kompleta za dosadašnje pretplatnike, a svi oni koji to žele da postanu, od 23. aprila imaće tu mogućnost kada se kompleti mogu kupiti i online. Prodaja po ciklusima počinje od 7. maja.

#beogradska filharmonija

'