AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas završne radove ne rekonstrukciji garaže na Obilićevom vencu i delove uređene pešačke zone i tom prilikom najavio da će ta garaža biti puštena u rad prvog jula.

Foto: Tanjug

Kako je najavio, u narednih nekoliko meseci biće uređen i Kosmajski prolaz koji je u "jako lošem stanju".

Foto: Tanjug

"Drugi deo ulice Maršala Birjuzova, od Kosmajskog prolaza do skretanja prema Zelenom vencu, biće završen do prvog avgusta i onda nam preostaje da završimo poslednji deo Sremske ulice, od palate Albanija do Zelenog venca", naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je rekao da će rekonstrukcijom garaže na Obilićevom vencu biti rešen jedan od velikih problema u centru grada, problem parkiranja.

Foto: Tanjug

"Radovi su bili veoma teški i ozbiljni jer smo morali šipovima da obezbedimo celu konstrukciju, da obnovimo sve postojeće konstruktivne elemente na garaži jer su oni bili toliko dotrajali da je garaži bukvalno pretilo zatvaranje", naveo je Mladenović.

Navodeći da će garaža biti završena i puštena u rad prvog jula, on je istakao da je za njenu rekonstrukciju izdvojeno oko 500 miliona dinara.

"Ova investicija će se sigurno isplatiti u narednom periodu i Grad je zajedno sa rekonstrukcijom Obilićevog venca i ulice Maršala Birjuzova na ovaj način dobio jedan reprezentativan prostor u samom centru.

Radove su obišli i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupkovic.

Foto: Tanjug

#Beograd

#Garaža

#Goran Vesić

'