AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da udžbenici za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju budu pisani i štampani u Srbiji patriotski čin usmeren na to da se sačuva istorijsko sećanje i budućnost srpskog naroda.

Vesić je rekao da je film "Dara iz Jasenovca", koji je snimljen zahvaljujući podršci predsednika Vučića, pokazao koliko mlade generacije malo znaju o Jasenovcu i zločinima koji su počinjeni nad srpskim narodom.

"Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji kao da je ponovo vratilo rodonačelnika naše najznačajnije srednjovekovne dinastije među Srbe koji su ga skoro zaboravili. Zato je neophodno da udžbenici nacionalne istorije o Jasenovcu, srpskom srednjem veku, o Nemanjićima i drugim događajima od značaja za našu istoriju mlade generacije uče", rekao je Vesić i dodao da ni Francuzi ili Nemci ne bi dopustili da im udžbenike nacionalne istorije izdaju stranci.

Vesić je ponovio da će grad Beograd obezbediti tablet sa besplatnim internetom za sve učenike od prvog do četvrtog razreda, kojih je u Beogradu oko sedamdeset hiljada, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će Grad tablete nabaviti u narednih mesec dana i tako dati veliki doprinos digitalizaciji zemlje. Vesić je rekao da će tokom maja grad Beograd raspisati tender za kupovinu digitalnih udžbenika tako da će svako dete u Beogradu od prvog do četvrtog razreda imati tablet, internet i digitalne udžbenike.

"Ovaj projekat mi je jedan od najdražih koje radim u Beogradu jer ulaganje koje će Grad Beograd imati u tablete i digitalne udžbenike jeste ulaganje u budućnosti naše dece i naše zeml?e", istakao je Vesić.

#Aleksandar Vučić

#Goran Vesić

#udžbenici