AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su otvorene tenderske ponude za izgradnju vodovoda za naselja Grocka i Vrčin.

– Na jučerašnjem otvaranju ponuda na tenderu za izgradnju vodovoda za Grocku i Vrčin najpovoljniju ponudu dala je grupa privrednih subjekata predvođana preduzećem MPP Jedinstvo AD Sevojno sa ponuđenom cenom od 1,14 milijardi dinara – precizirao je Vesić. 

On je istakao da će, po donošenju odluke i potpisivanju ugovora, početi pripreme za izvođenje radova koji će trajati devet meseci, a da se završetak cevovoda očekuje u proleće sledeće godine.

– Predviđena je izgradnja cevovoda koji se sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac granaju ka Vrčinu i Grockoj. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko tri kilometra. Duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice. Ovim projektom biće obuhvaćen i vodovod za naselje Begaljica dužine oko osam kilometara sa dva rezervoara – najavio je zamenik gradonačelnika. 

Takođe je u toku i izrada tehničke dokumentacije za deo regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac u okviru sektora VI, u dužini od šest kilometara, ukazao je Vesić. 

– Ugovorom su obuhvaćeni i odvojci za Umčare i Pudarce, dužine 18 kilometara sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom. Ovaj cevovod će proći kroz naselje Dražanj i doći do prekidne komore u Kamendolu. Tender za izgradnju ovog vodovoda biće raspisan 15. juna. Rok za izvođenje biće 18 meseci, završetak radova i puštanje u funkciju očekuje se u proleće 2023. godine – najavio je Vesić.