AKTUELNO

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, poručio je ministar odbrane Zoran Ðorđević dodajući da je vojska spremna da odgovori na izazove i pretnje stabilnosti u regionu i pruži bezbednost svim građanima naše zemlje.

- Trenutno nema indicija o ugroženosti bezbednosti i imovine građana naše zemlje. Svakako, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, kao i naše bezbednosne službe aktivno prate situaciju i u skladu s tim prilagođava se angažovanje naših snaga. Vojska je spremna da odgovori na izazove i pretnje stabilnosti u regionu i pruži bezbednost svim građanima naše zemlje - istakao je Ðorđević.

Foto: YouTube screenshot

On je dodao da je pored migrantske krize s kojom se Srbija, kako je rekao, uspešno nosi i angažovanjem Zajedničkih snaga vojske i policije sprečava potencijalne terorističke pretnje, AP Kosovo i Metohija je "i dalje glavni bezbednosni rizik za našu zemlju.

Na pitanje kada stižu "migovi" koje je Rusija poklonila Srbiji, Ðorđević je ponovio da će se to dogoditi kada ruski predsednik Vladimir Putin potpiše ukaz.

#Bezbednost

#Vladimir Putin

#Zoran Đorđević

'