AKTUELNO

Bezbednosna situacija u Srbiji je u potpunosti stabilna, kontrolišemo migrantsku krizu i njene posledice i ne dozvoljavamo da se bilo kakva nestabilnost prelije na našu teritoriju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Bezbednosna situacija u zemlji je u potpunosti stabilna, u potpunosti kontrolišemo svoju teritoriju i desavanja na njoj, u skladu sa zakonom. Građani mogu da budu mirni i sigurni dok imaju ovakvu vojsku - rekao je Vulin novinarima na konferenciji na kojoj je predstavio rezultate rada ministarstva koje vodi u prvih 100 dana rada.

Upitan koji su najveći bezbednosni izazovi, Vulin je rekao da su to migrantska kriza, ali i verski i politički ekstremizam koji preti svakoj zemlji na svetu.

- Postoje i izazovi o kojima pripadnici službi brinu i nije baš za svaki razgovor. Sve je mirno i dobro, a to nije baš tako slučajno. Milion ljudi, stranih državljana je prošlo kroz Srbiju, bez incidenta, to nije slučajno i ne bi bilo moguće da nije rada obaveštajnih službi i daleko od granica zemlje - rekao je ministar.

#Aleksandar Vulin

#Bezbednost

#Srbija

'