AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je u ovom trenutku oko 180 policajaca zaraženo kovidom 19 i starešine imaju obavezu i potrebu da se sa njima čuju svakodnevno, a što se tiče onih koji imaju težu kliničku sliku, razgovori se obavljaju sa dežurnim lekarima.

-Većina službenika ima lakšu kliničku sliku, njih pet ima upalu pluća, njih tri otežano dišu, a jedan kolega je na poluintenzivnoj nezi i mi se nadamo da će oni svi izaći kao pobednici - rekao je Rebić za Pink, dodajući da je, na žalost, sedam zaposlenih u MUP izgubilo ovu bitku.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako ističe, zbog kršenja policijskog časa do sada je procesuirano više od 5.300 građana, a kako dodaje, bilo je 27 slučajeva gde je više puta prekršen policijski čas. 

-U dva slučaja imali smo četvorostruke povratnike u kršenju propisa. Imali smo primer čoveka koji je četiri puta prekršio policijski čas, tri puta upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, jednom čak izazvao saobraćajnu nezgodu. Svojoj porodici na budžet je nametnuo više od 360.000 dinara za kazne, a provešće u zatvoru najmanje 90 dana - naveo je on. 

Foto: TV Pink Printscreen

Rebiće je istakao i da posebno zabrinjava činjenica da je broj prometa vozila smanjen za 60 odsto tokom vanrednog stanja, ali da je broj poginulih smanjen samo za 40 odsto. 

-Za očekivati je bilo da se više smanji broj poginulih - rekao je direktor policije i dodao da će biti pojačane kontrole na ulicama.

Rebić je rekao da je 47 odsto manje krivičnih dela nasilja u porodici za vreme vanredog stanja.

#Policija

#Vladimir Rebić

#koronavirus

<
'