AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da policija uspeva da se izbori sa novonastalom situacijom.

Rebić kaže da će se u budućem periodu menjati način rada policije u zavisnosti od mera i odredbi koje donese Vlada Srbije.

- Bili smo svedoci da je na početku krize sa koronavirusom granična policija morala da izdrži veliki pritisak. Zatim, usledila je mera koja je obavezala sanitarne inspektore da sa policijom vrše profilaciju putnika koji dolaze iz žarišnih područja i određuju im mere samoizolacije - rekao je Rebić za Nacionalni dnevnik TV Pink.

Rebić je dodao da nakon uvođenja policijskog časa policija ima značajne aktivnosti u cilju obezbeđivanja poštovanja ovih mera.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svedoci smo da je značajan broj građana stavljen u samoizolaciju, što podrazumeva aktivnost pripadnika policije da vrši provere da li su oni na svojim mestima - kazao je Rebić i dodao da pomenute mere do sada nisu sprovođene od strane policije.

Rebić kaže da je zbog toga značajan broj policijskih službenika preusmeren sa nekih pozicija koje u ovim trenucima ne trebaju da se obavljaju i mogu da sačekaju neki drugi period.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Verujem da smo dobro organizovani i da građani to mogu da prepoznaju...da nigde ne nedostaje policija gde je potreba - naveo je Rebić.

Kako kaže, prvo veče kada je uveden policijski čas davane su mere upozorenja, građanima, a drugo veče su dosledno primenili ovu sankciju.

- Zbog toga je prethodne večeri 180 građana obuhvaćeno krivičnom prijavom - rekao je Rebić i apelovao na građane da poštuju odluku i pokažu solidarnost.

#Policija

#Vladimir Rebić

'