AKTUELNO

U Slovačkoj je na snazi zabrana korišćenja restorana, kafića, šetnje parkovima i šetališta. Sve radnje, osim prehrambenih, su zatovrene, građani se informišu detaljno i svi se toga pridržavaju, rekao je Babić za TV Pink.

Prof. dr Momčilo Babić, ambasador Srbije u Slovačkoj, kaže na Novo jutro TV Pink da su mere ove zemlje pokazale dobre rezultate i da je borba protiv koronavirusa za sada na zadovoljavajućem nivou.

- Mere u Slovačkoj pokazuju dobre rezultate. U ovom trenutku 534 je zaraženo koronavirusom. Urađeno je 16.000 testova, ima osam izlečenih i dva premiula čoveka. Hospitalizovano je oko 160 ljudi i svega jedan je na respiratoru – rekao je Babić, dodajući da je Slovačka promenila vladu u vreme pandemije koronavirusa u svetu.

- Nova vlada je nastavila sa kontinuitetom mera koje je prethodna vlada preduzela. Uvela je zabranu korišćenja restorana, kafića, šetnje parkovima i šetališta. Sve radnje, osim prehrambenih, su zatovrene, građani se informišu detaljno – rekao je on i naglasio da je Slovačka uspešna jer su građani disciplinovani.

-Dovoljno je samo što su vest preneli mediji i Slovaci se toga pridržavaju. Premijer svakog dana drži konferencije za novinare, i izveštava o svim odlukama kriznog štaba –dodao je.

Naglasio je da svi nose maske i rukavice, istučući još jednom da diciplina građana pomaže u uspešnosti mera. 

#koronavirus

'