AKTUELNO

Nisam video do sada ovako brzu reakciju vlasti kao što je ova. Porast obolelih treba da očekujemo, ali jednako je važno da nastavimo da budemo odgovorni za svoje i živote drugih, rekao je Kon za Pink.

U poslednja 24 časa koronavirus potvrđen je kod još 82 osobe u Srbiji. Juče je taj broj bio mnogo veći, i iznosi je 131. Eidemiolog Predrag Kon za Nacionalni dnevnik TV Pink kaže da je jasno da je danas došlo do zaravnjenja.

- Danas je bilo manje pozitivnih na korona u odnosu na juče, što znači da je došlo do zaravnjenja. Svako zaravnjenje je veika dobit, ali to ne znači da narednih dana ne očekujemo porast. Pratićemo dalje situaciju i reagovati u sklopu toga - rekao je Kon

Kako je dodao, spremno dočekujemo naredne dane jer smo uspeli da proširimo zdravstveni sistem.

- Ja se plašim da budem optimista, do sada imamo razloge da budemo relativno zadovoljni. Moguće je očekivati i dalje efekte svih ovih mera koje su donete.

Kaže da je prijatno iznenađen saradnjom sa Vladom Srbije.

- Saradnaj sa vlašću je bila izuzetna I imali smo odziv u svakom momentu. Učinjeno je jako mnogo, za mene, za čitav moj radni vek, tako nešto nisam doživeo. Ovakvu brzinu rekakciju nisam video – rekao je Kon.

Kaže da bi oko pravoslavnog Uskrsa očekuje vrhunac epdiemije.NIje mogaoda predivdi hoće li privremene bolince da budu pune.

-Ne znamhoće li biti pune, ali važno je da smo obezbeđeni - rekao je on.

#koronavirus

'