AKTUELNO

Danas imamo manji porast obolelih nego prethodnih dana što je dobro, ali dnevne osilacije su uvek moguće, rekao je za televiziju Pink imunolog doktor Srđa Janković.

"Ovo još uvek nije vesnik da se bliži trenutak da smo izbegli ubrzano širenje, ali što je manji porast to je bolje. U tom smislu treba imati oprezan optimizam", rekao je dr Janković.

Kako kaže, još uvek se nadamo da bolnica na Sajmu neće biti neophodna u punom kapacitetu i dodaje da se pripremamo za najgori scenario, ali i da se nadamo najboljem.

Foto: TV Pink Printscreen

"Sada ćemo testirati više kako bi otkrili što veći udeo zaraženih. Što više imamo otkrivenih imamo i više onih sa kojima su bili u kontaktu. Ne želimo da ubrzano raste broj obolelih, i od nas zavisi da li ćemo to da dočekamo, ukoliko se budemo pridržavali mera", rekao je dr Janković.

Kako kaže, nada se da će se kriva umereno peste.

Doktor Janković je rekao da osoba koja je preležala ovaj virus ne bi trebalo da ima posledice, i dodaje da ipak može oslabiti imunitet.

"Očekujem da počnu da se testiraju vakcije, ali kako bi se ispoštovale etičke norme, ne možemo je očekivati pre godinu i po dana, do dve", rekao je dr Janković.

#Srđa Janković

#koronavirus

'