AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Češke Republike i ministrom unutrašnjih poslova Janom Hamačekom.

Stefanović i Hamaček su ocenili da je saradnja policija dveju zemalјa dobra, ali da postoji prostor za njeno dalјe unapređenje.

Dvojica ministara su se dogovorila o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti, počev od izrade akcionog plana u oblasti zaštite u slučajevima vanrednih situacija, preko unapređenja kapaciteta ronilačkih timova MUP-a Srbije do razmene informacija u oblasti upravlјanja granicom i migracijama.

Stefanović i Hamček su se na sastanku saglasili da je za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma neophodna što intenzivnija saradnja policija dveju zemalјa.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar Hamaček inače u Srbiji boravi u okviru delegacije predsednika Češke Republike Miloša Zemana koji je u dvodnevnoj poseti našoj zemlјi i čiji domaćin je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

#Nebojša Stefanović

'