AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa novoimenovanim ambasadorom Republike Argentine Estanislaom Anhel Savelsom.

Stefanović se zahvalio Argentini na principijelnoj podršci suverenitetu Republike Srbije i upoznao ambasadora sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo Interpola.

Ministar je podsetio i da se jedina promena, od odluke Generalne skupštine Interpola u Dubaiju 2018. godine o neprijemu takozvanog Kosova, ogleda u porastu broj država koje su povukle priznanje takozvanog Kosova, što upravo ide u prilog stavovima Republike Srbije protiv ovog zahteva.

Foto: MUP Srbije

Kako je Stefanović ocenio u razgovoru sa Savelsom predstavnici takozvanog Kosova ponovnim apliciranjem za članstvo iznova pokušavaju da politiziju, ali i instrumentalizuju ovu međunarodnu policijsku organizaciju u političke svrhe. Ambasador Savels potvrdio je principrijelnu podršku Argentine Republici Srbiji.

Ministar je, takođe, upoznao Savelsa sa konkretnim koracima i napretkom koji je Srbija ostvarila u borbi protiv pranja novca.

#Argentina

#Nebojša Stefanović

#ambasador

'