AKTUELNO

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" je u školskoj 2018/2019. godini organizovalo petu sezonu takmičenja učenika od petog do osmog razreda beogradskih osnovnih škola u znanju o ekologiji, reciklaži i pravilnom odlaganju otpada „Eko kviz“.

Finale ovog popularnog školskog takmičenja je održano danas u Centru za kulturu "Vlada Divljan" uz prisustvo više od 400 dece, nastavnika i gostiju, koji su bodrili ekipe osnovnih škola: "Đura Jakšić", "Živomir Savković", "Svetozar Marković" i "Ljuba Nenadović".

U konkurenciji 45 osnovnih škola, koliko se takmičilo ove godine, pobedila je ekipa OŠ "Živomir Savkovoić“ koju su činili učenici: Jovana Pavlović, Viktor Lukić, Vanja Kuzmanović, Strahinja Kuzmanović i nastavnik Dejan Lukić.

Foto: JKP Gradska Čistoća

Za svoj trud, rad i znanje učenici su dobili vredne nagrade. Za osvojeno prvo mesto svaki učenik iz ekipe dobio je vaučere za kupovinu sportske opreme, u iznosu od 20.000 dinara,za drugo osvojeno mesto 17.000 dinara, za treće 13.500 dinara i za četvrto mesto 10.000 dinara.

Foto: JKP Gradska Čistoća

Svi učesnici "Eko kviza“ su dobili i knjige od izdavačkih kuća "Data Status" i "Laguna“. Pobednički tim će predstavljati Beograd u polufinalu republičkog takmičenja "Eko kviz“ 10. maja u Sokobanji, gde će se nadmetati sa vršnjacima iz 20 gradova Srbije.

Ukoliko se plasiraju dalje, najbolji beogradski eko tim očekuje i finalno republičko takmičenje, koje će biti održano 24. maja u Gornjem Milanovcu.

"Eko kviz" je autorski projekat tima zaposlenih u „Gradskoj čistoći“ na čelu sa Goranom Vasićem i za samo pet godina ovaj kviz je priznat u celoj zemlji, ali i regionu.

Foto: JKP Gradska Čistoća

- U prvoj godini u kvizu je učestvovalo samo osam škola iz Beograda, a ove godine „Eko kviz“ se organizuje u 20 gradova i više od 150 osnovnih škola, što je zaista izuzetan uspeh i veoma smo ponosni što je jedna ovakva ideja potekla upravo iz našeg preduzeća i proširila se celom Srbijom. Broj zainteresovanih gradova širom Srbije se stalno povećava, a molbe za saradnju stižu i iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, tako da sam siguran da će od naredne godine „Eko-kviz” dobiti i regionalni karakter - izjavio je Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća".

#JKP Gradska Čistoća

#škola

'