AKTUELNO

Mira Marković, koja je prekjuče u 77. godini preminula u bolnici u Moskvi, biće sahranjena u subotu pored supruga Slobodana Miloševića

Deca neće prisustvovati sahrani... Udovica bivšeg predsednika biće kremirana u Moskvi, a urna potom položena u Požarevcu, u grob pored Miloševića, potvrdio njen sin, koji je uz nju bio do poslednjeg trenutka. Ćerka Marija je loše, ne izlazi iz kuće.

Mira Marković, koja je prekjuče u 77. godini preminula u bolnici u Moskvi, biće sahranjena u subotu pored supruga Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i SRJ, u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Time će biti ispunjena njena poslednja želja da počiva pored svog supruga, a ona će prethodno biti kremirana u Rusiji gde je i živela od 203. godine, potvrdio je njen sin Marko Milošević.

Foto: Privatna arhiva

Porodica u šoku

On se, inače, poslednjih dana nije odvajao od majke, otkriva izvor i dodaje da je Marko zaplakao nad telom rekavši: "Mama, kako is lepa..."

Dragomir Karić, poslanik Pokreta snga Srbije i poslednja osoba iz Srbije koja je videla Markovićevu nedelju dana pre smrti kaže da je njena želja da bu kremirana.

- Mira Marković će biti sahranjena u Požarevcu, ali će prethodno biti kremirana u Moskvi. To je bila njena želja. U kontaktu sam sa Markom, Mirina smrt je za njega šok. Nije ništa nagoveštavalo da će da umre. Pre desetak dana sam je video. Imala je dve operacije i oporavak je dobro tekao, ali je onda dobila upalu pluća i sve se zakomplikovalo, pala je u komu. Uprkos svemu, Marko se dobro drži , jak je, pravi sin... Preuzeo je sve na sebe - navodi Karić i dodaje da je diplomatsko predstavništvo Srbije u Moskvi o svemu tome obavešteno.

#Marko Milošević

#Mira Marković

'