AKTUELNO

Drecun smatra da pripadnike OVK neko štiti i spolja i iznutra.

Advokat Goran Petronijević kaže da je nekadašnjem srpskom pravosuđu previše trebalo da prikupi dokaze protiv Ramuša Haradinaja. Kako kaže, 17 godina se ništa nije radilo „ovim povodom“.

- Došli smo do toga da posle 17 godina mi nemamo priprljemenu dokumentaciju, prevedenu na nekoliko jezika, a očekuje se njegovo privođenje. Sada u oči Božića, „tovimo prase“. Kako je moguće da se tri dana posle hapšenja Haradinaja proširuje naredba za određena krivična dela – tvrdi on gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije.

Kako kaže, Beograd je za sada „nabavio 30 novih svedoka koji će govoriti protiv Haradinaja“.

- Mislim da treba da vidimo gde smo mi pogrešili i šta nismo uradili, pa tek onda treba da se bunimo za sve ostalo. Sećam se da kada sam ranije učestvovao u istrazi protiv Haradinaja, sarađivao sam i sa istražiteljima iz Haga, koji su mi dva puta tražili dokumenta – tvrdi on dodajući da je se to dešavalo u vreme kada je ministar pravde bio Vladan Batić.

- Batić je bio ministar pravde ali i koalicioni partner Haradinaju. Tada se vršila selekcija oko dokaza, i neko je vršio opsturkciju na ovaj slučaj – tvrdi on.

Predsednik skupštinskog Odbora za KIM Milovan Drecun smatra da pripadnike OVK neko štiti i “spolja i iznutra”.

- Kada kažem spolja, evidentno je da mnogi zločinici iz OVK uživaju zaštitu mnogih jakih zemlja, ali su imali ranije i zaštitu unutar naše zemlje nakon 2002. godine – ističe on dodajući da se ranije susretao sa raznim opsturkcijama tokom istrage i prikupljanja dokaza.

- Kada ja dajem video materijal otkopavanja grobnice pored Radonjičkog jezera haškom istražitelju za ponovljeno suđenje, doživim da mi on kaže da ne spomenem javno da sam ja dao materijal. Na moju opasku da se ja ne bojim Haradinaja on mi kaže „najviše protivnika da Haradinaj bude osuđen ima u Beogradu“ – rekao je Drecun.

J. Stanković

#Francuska

#Jutarnji program

#Milovan Drecun

#Ramuš Haradinaj

#Suđenje

'