AKTUELNO

Kako je Vesić dodao na ulici se poslednjih 24 sata nalazi ukupno 122 kamiona Beograd puta, od kojih je prema rečima Vesića, 90 velikih i 32 manja vozila.

U Beogradu je noćas napadalo oko 32 centimetara novog snega u Karađorđevom parku, 43 centimetara u Surčinu, a 20 u Batajnici. Uz saobraćajni špic i sneg stvorio je pojačan kolaps u glavnom gradu, a takođe sve to je prouzrokovalo i izmenu režima gradskog saobraćaja.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Pink kaže da su sve ulice prvog priroriteta su prohodne. Kako je Vesić takođe istakao, nije moguće da ulice budu potpuno čiste jer sneg u Beogradu i dalje pada.

- Mi održavamo ulice prvog proriteta, a one će potpuno biti čiste četiri sata nakon prestanka padavina, što je i po pravilu koja treba da se poštuju – rekao je Vesić, naglasivši da će sneg oko 12 sati, po prognozi meterologa, prestati da pada.

Kako je Vesić dodao na ulici se poslednjih 24 sata nalazi ukupno 122 kamiona Beograd puta, od kojih je prema rečima Vesića, 90 velikih i 32 manja vozila, a angažovano je oko 270 ljudi.

- Sve što imamo od mehanizacije nalazi se već šest dana na ulicama, i radnici Beograd puta zaista čine ogroman napor kako bi sneg bio očišćen. Od osam sati na ulicma je još 1.800 radnika drugih komunalnih preduzeća, a to znači da ćemo čistiti trotoare šire od pet metara. To znači takođe da će prilazi Domovima zdravlja, školama i svim institucijama biti očišćeni – rekao je Vesić.

Kako je naglasio, grejanje u Beogradu radi 24 sata, takođe kako je Vesić rekao, nije bilo problema ni sa vodovodom i kanalizacijom.

Vesić je dodao da u ovom trenutku u gradu funkcioniše 11 skraćenih ili preusmerenih, autobuskih linija.

- To je linija 403 koja ide do crkve u Zucama, linija 405 koja ide Avalalsim putem umesto Kumodraškim, linija 409 koja ide do Spomen parka u Jajincima, 76 I 77 ne idu do okretnice, već do stračkog doma, 521 je skraćen do stare okretnice u Železniku, 58 I 88 ne idu kroz Ivo Lole Ribar, već paralelnom ulicom, 52,53 I 56 ne kreću na Zelenom vencu, već se okreću na Železničkoj stanici – rekao je Vesić naglasivši da to znači da je u Beogradu osam skraćenih linija, tri su preuusmerene.

Vesić j edodao da je tokom jučerašnjeg dana, za vreme špica, bio pojačan saobraćaj, ali je takođe naglasio da je to tipično za petak koji je poslednji radni dan u nedelji.

- Naši kamioni su se nalazili u kolonama I nisu mogli da čiste sneg. U tom trentuku bio je kolaps na Mostaru, kod mosta na Adi, u Radničkoj, u ulici Vojislava Ilića, Ritopeku, Vinči i mi smo te probleme rešavali zajedno sa saobraćajnom polcijom – rekao je Vesić.

Vesić je takođe dodao da od Vinče do Ostružnice je zabranjen saobraćanje kamiona.

#Goran Vesić

'